"Парад надій-2021": як пройшов найяскравіший танцювальний фестиваль України (ФОТО)

Новости культуры

HOCHU.ua

Редакция

16 і 17 жовтня в столичному виставковому центрі "АККО Інтернешнл" за підтримки Геннадія Виходцева та ГК "Фокстрот" відбувся XXXII Міжнародний фестиваль зі спортивних танців "Парад надій-2021".

За 2 дні на паркет "Параду надій-2021" приблизно тисячу разів вийшли і професійні спортсмени, і початківці в категоріях: "ювенали", "юніори", "молодь", "дорослі", "Pro-Am" (тренер і учень), "сеньйори" з понад 100 клубів України та інших країн (Польща, Молдова, Грузія).

Засновниці фестивалю — голова колегії суддів Асоціації спортивного танцю в Україні, заслужений тренер України Валентина Федорчук та її дочка Олена Федорчук-Лемішко. Захід заснували 32 роки тому, але в 2021 році через локдаун його перенесли з весни (традиційний час "Параду" в розкладі українських турнірів) на осінь цього ж року.

Те, що "Парад надій" відбувся в 32-ий раз, підтверджує безперервність розвитку спортивного танцю в Україні. На цей фестиваль з'їхалися і ті спортсмени, які тільки починають свій шлях в цьому виді спорту, і ті, кому вже аплодували на легендарному Блекпульскому турнірі. Подібні події потрібні для того, щоб всі танцюристи отримували оцінку своєї щоденної праці від кращих суддів цього виду спорту. Наш бренд вже 19 років частина команди Валентини Федорчук, яка стояла біля витоків спортивного танцю в Україні. Тішимось, що її ініціатива і сьогодні формує стандарти українських турнірів зі спортивних танців,

— прокоментував подію співзасновник ГК "Фокстрот", меценат турніру Геннадій Виходцев.

Багаторічне партнерство з "Фокстротом" зумовило появу відмінності "Параду" від десятків турнірів в Україні — наявність кубка Фокстроту. Всі 8 відділень фестивалю починалися не тільки з гімну України, а й з виходу спортсменів на паркет в супроводі ростової ляльки Фоксі — тотемного символу бренду "Фокстрот". У 2021 році на паркеті "Параду надій" розіграли дев'ятнадцятий за рахунком "Кубок Фокстроту" за краще виконання однойменного танцю. 12 пар вийшли на паркет "Параду", танцюючи лише фокстрот. Кращими в цьому танці судді назвали пару Олександр Безкровний/Марія Савчук з харківського клубу Sparta. Бренд "Фокстрот" вручив не тільки цінні подарунки трійці спортсменів на п'єдесталі пошани, а й заохочувальні призи всім учасникам цього етапу змагань.

Валентина Федорчук запросила до суддівства на "Параді" понад 50 авторитетних рефері. Танцювальні навички спортсменів оцінювали неодноразові чемпіони світу та Європи Грехем Освік і Алекс Іванець (Великобританія), Стефан Осенкоп і Бен Борк з Німеччини, Андреа Чігареллі і Фіоре Манзіоні (Італія), Януш Бялий з Польщі, Андрій Андронік з Молдови. Один із суддів — учасник шоу "Танці з зірками" Денис Самсон — виступив зі своєю партнеркою Анастасією Соніною в категорії "Pro-Am Cup Scholarship A (17-35), учень і тренер" в латиноамериканській програмі та посів перше місце.

Переможцями в категорії "Дорослі" в латиноамериканській програмі стала пара Денис Лебідь/Діана Калитвенцева з київського клубу Dance Innovation Team. Найуспішніші початківці спортсмени в європейській програмі — пара Лев Панченко/Марія Гусак з київського клубу MStudio, які стали першими в категорії "Ювенали 1 + 2 N". Перше місце в категорії "Молодь 2" в європейській програмі зайняли Дмитро Ліщук/Аліна Куснер з харківського клубу Sparta. Найсильнішими в групі "Молодь 1 Rising Stars" в латиноамериканській програмі були визнані Андрій Савінський/Поліна Бесєдіна з київського клубу Body Feet. Безперечними лідерами ТОПу "Сеньйори" в латиноамериканській програмі судді вибрали пару Андрій Кокодіняк/Оксана Хом'як з львівського клубу "АматорЛьвів".

Уже другий рік існує традиція зоряного суддівства на "Параді надій". У 2020-му зоряну колегію очолила олімпійська чемпіонка Ганна Різатдінова. В цьому році головою зіркових суддів стала головна редакторка порталу HOCHU.ua Ганна Іваненко.

Зіркові судді обрали пару Виговський Назар/Лебідь Поліна з київського клубу Dance Innovation Team. Свої голоси за цих спортсменів віддав Спартак Суббота, психіатр, науковий керівник інституту когнітивного моделювання і ведучий нового шоу "Не бреши мені" на телеканалі LIVE, а також YATSUTA (засновниця і педагог студії Sweet Family Club) співачка, телеведуча, володаркою титулу "MRS. WORLD BEAUTY". Спартак Суббота зазначив у цієї пари кращий костюм, Ганна Іваненко віддала свій голос за харизму, талант і професіоналізм, YATSUTA звернула увагу на динаміку і артистизм пари.

Валентина Федорчук зібрала не тільки відомих суддів і класних танцюристів, а й команду зіркових партнерів. Спортсмени отримали подарунки від Групи компаній Фокстрот, сокового партнера — ТМ "Садочок" компанії Pepsico в Україні і доброго партнера — виробник м'яких іграшок ТМ "Гулівер Країна". Серед партнерів фестивалю — готель "Редіссон Блу Поділ", танцювальний магазин Dance me, вода "San Benedetto".

Інформаційну підтримку "Параду надій 2021" здійснювали медіапартнери: медіахолдинг OBOZREVATEL, всеукраїнське видання "Дзеркало Тижня — Україна", інформаційне агентство "Інтерфакс-Україна", інформаційне агентство "РБК-Україна" і всеукраїнська газета "День".

Інформаційними партнерами "Параду надій" стали телеканали Прямий, Live, кращий онлайн-портал про все, чим цікавиться сучасна жінка — HOCHU.ua, інтернет-портали Eurostar, Lucky Ukraine, Studio of my dreams, Glory, Cut і онлайн-журнал Star Brothers. Промо-партнером фестивалю вже всьоме стало PR-агентство BeMyMedia.

Організатори запрошують читачів стежити за новинами цього і майбутніх фестивалів на офіційній сторінці FB і в Інстаграм .

Читайте також:  Супермаркет, візок, "треба" і "хочу": мій досвід на імерсивній виставі MONO від uzahvati