"Від Своїх для Своїх": в Україні стартував благодійний проєкт з дизайнерськими подарунками

Важно знать

Анна Мисюк

Заместитель главного редактора

До Дня медичного працівника БФ "СВОЇ" запустив ініціативу "Від Своїх для Своїх", у рамках якої збиратиме кошти для лікарів та паліативних підопічних. Подробиці — в нашому матеріалі.

Щороку в Україні потребують допомоги понад 100 тисяч паліативних пацієнтів. Це онкохворі, люди після інсульту, пацієнти з БАС та іншими хворобами, які загрожують життю. Ось чому БФ "СВОЇ" запустив благодійну ініціативу "Від Своїх для Своїх", яка зможе врятувати не одне життя.

Благодійників вже підтримали українські художники: вони створили ексклюзивні комбінезони, що будуть розіграні серед українців, які зроблять благодійний внесок.

Проєкт триватиме з 21 червня до 30 серпня.

Зібрані кошти підуть на забезпечення нагальних потреб пацієнтів, що знаходяться у паліативних відділеннях, або вдома, поза межами лікарні. Зокрема, на закупівлю медичного обладнання, протипролежневих матраців та засобів захисту.

Під час епідемії Covid-19 люди вивчили багато нових  слів — ШВЛ, пульсоксиметр, сатурація. Всі почали турбуватися про санітарні умови і робити тести, аби убезпечити себе і своїх близьких. Ми відчули те, що кожного дня відчувають паліативні пацієнти і лікарі, які їм допомагають. Адже вищеперелічені складні слова — їх щоденна рутина. На жаль, через галас навколо коронавірусу у суспільстві забули про цю групу населення, хоча вона є найбільш вразливою і має ослаблений імунітет. Будь-яка хвороба для таких людей є фатальною.

— розповідає співзасновниця фонду "СВОЇ" Леся Литвинова.

Серед українців, які долучаться до ініціативи, буде розіграно п’ять актуальних в умовах коронавірусу подарункових наборів. Вони складатимуться з літрової пляшки дезінфікуючого засобу та яскравого авторського комбінезона, розписаного художницями — Романою Рубан, Яною Морган, Тетяною Малік і Марією Пилецькою.

На роботу над комбінезонами пішло понад 12 годин. Кожен малюнок є унікальним, адже нанесений вручну методом шовкографії.

Карантин позбавив нас простих радощ ів життя. Нам всім конче не вистачало людей: розмов, посмішок, обіймів, дотиків. Не кажучи вже про походи до кав’ярні чи прогулянки на велосипеді. Паліативним пацієнтам цього не вистачає завжди! У своїх малюнках ми хотіли зобразити все те, за чим так сумували. А також нагадати, як важливо цінувати прості речі і одне одного.

 — розповідає художниця Яна Морган.

Щоб долучитися до благодійної акції, потрібно пожертвувати 200 грн чи більше БФ "СВОЇ" і заповнити форму .

Переможців розіграшу буде обрано у прямому ефірі 30 серпня. Результати розіграшу, а також звіт про зібрані кошти з’являться на Facebook-сторінці проєкту "Від Своїх для Своїх".

УЗНАЙТЕ БОЛЬШЕ: