Туреччина, Кіпр, Бердянськ: тренди літнього відпочинку серед українців за запитами Google

Отдых и путешествия

Александр Панченко

Кинообозреватель

Глобальна пандемія продовжувала впливати на плани більшості людей у світі й у 2021 році. Водночас після декількох місяців застою через пандемію впевненість мандрівників у безпеці поїздок починає поступово відновлюватися — тенденції пошуку показують, що з поширенням вакцин інтерес до подорожей, схоже, зростає.

Люди хочуть подорожувати, оскільки відчувають себе більш впевнено, замовляючи поїздки, і все більше українців шукає в Google варіанти літнього відпочинку як всередині країни, так і за кордоном. Команда Google проаналізувала пошукові запити українських користувачів зі словами "отпуск в/відпочинок в" за останні 3 місяці, щоби зрозуміти, які напрямки відпочинку цікавлять українців цього сезону.

У зв’язку з обмеженнями на міжнародні поїздки в Україні люди продовжували більше цікавитися відпочинком всередині країни. Цього року найпопулярнішими напрямками відпочинку в Україні стали Бердянськ, Залізний Порт та Коблеве. А повністю перша десятка за результатами пошуку в Google за останні 3 місяці така:

  1. Бердянськ

  2. Залізний Порт

  3. Коблеве

  4. Затока

  5. Кирилівка

  6. Одеса

  7. Арабатська Стрілка

  8. Сєдове

  9. Скадовськ

  10. Щасливцеве

Сьогодні все більше країн відкривають свої кордони для українців, і відповідно зростає число запитів про відпочинок на закордонних курортах. Котрий рік поспіль найпопулярнішим серед українців напрямком відпочинку за кордоном залишається Туреччина. У цілому гаряча десятка зарубіжних напрямків відпочинку, на думку українських користувачів Google, виглядає так:

  1. Туреччина

  2. Кіпр

  3. Албанія

  4. Болгарія

  5. Чорногорія

  6. Хорватія

  7. Греція

  8. Єгипет

  9. Грузія

  10. ОАЕ

Нагадуємо, перш ніж планувати свою відпустку, ознайомтеся з рекомендаціями органів охорони здоров’я та місцевої влади, дотримуйтесь заходів безпеки і профілактики.

Читайте також:  Подорож в екзотичну країну: ТОП-5 правил від ведучої Олі Манько