Дезодорант для взуття: як самостійно зробити засіб, який позбавить неприємного запаху

Практичні поради

Юлія Бражнік

Журналістка

Влітку багато хто любить ходити в кросівках, балетках і будь-якому іншому закритому взутті. Але в найспекотніші дні навіть у якісному натуральному взутті ноги можуть пітніти та стати джерелом неприємного запаху.

Прати кросівки, кеди або балетки дуже часто не рекомендується, тому важливо стежити за гігієною ніг та чистотою взуття. Портал "Веселий дім" пропонує своїми руками зробити дезодорант, який допоможе позбутися неприємного запаху у взутті.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Ефірні олії допоможуть позбутися неприємного запаху

Фото: Freepik

Для того, щоб позбутися неприємного запаху у взутті вам знадобиться всього два компоненти: папір і улюблена ефірна олія. Вам потрібно зім'яти папір, добре збризкати його ефірною олією і засунути у взуття. Залиште свої кросівки чи черевики на ніч. Вранці дістаньте папір зі взуття та насолоджуйтесь приємними ароматами.

Спрей для взуття від неприємного запаху

Фото: Freepik

Ви також можете зробити своїми руками спрей-дезодорант, який допоможе підтримувати взуття у чистоті та свіжості. Для цього вам знадобиться:

  • 1 маленький флакон із розпилювачем

  • 2 ст. л. спирту

  • 2 ст. л. яблучного оцту

  • 4 краплі ефірної олії чайного дерева чи лимона.

Вам потрібно наповнити флакон спиртом та оцтом, додати ефірні олії, злегка збовтати та розпорошити рідину на внутрішню частину взуття. Ви можете використовувати такий дезодорант після кожного тренування, прогулянки або застосовувати як превентивний засіб. Також у взуття на устілки можна насипати сіль чи соду, які дуже добре вбирають різноманітні запахи.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нещодавно ми також розповідали про те, як позбутися неприємного запаху поту на одязі. Ці методи не передбачають прання одягу.