Геніальне оформлення дачної ділянки: арка з живих квітів та пластикових пляшок

Лайфхаки

Юлія Бражнік

Журналістка

Багато геніальних речей настільки прості, що ми просто можемо їх не помічати. Наприклад, із найпростіших підручних засобів можна створити справжній шедевр — шедевр садового мистецтва. І все, що вам потрібно — це набір відповідних рослин і звичайні пластикові пляшки.

Нещодавно ми вже розповідали про те, які підручні засоби можна використати повторно для оформлення дачі. А сьогодні створюватимемо арку з живих квітів. Готуйтеся, це буде цікаво!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як зробити арку з живих квітів на дачі

По-перше, для цього вам знадобиться багато пластикових пляшок. Отже, можете збирати їх уже прямо зараз. Також підійдуть великі пластмасові пляшки для води. По-друге, вам знадобиться земля та посадковий матеріал.

Що можна садити в пластикові пляшки у квітні-травні:

іпомея;
петунія;
портулак;
різні трави;
красоля;
флокс.

Що стосується ґрунту, то краще брати магазинний універсальний, з оптимальною кислотністю, пухкий, збагачений корисними елементами.

Щоб зробити саму арку, вам не потрібно витрачати багато зусиль і мати якийсь складний інструмент, хіба що доведеться роздобути у сусіда паяльник. Як це робиться:

  • для початку у пляшок потрібно вирізати серединки, а також подбати про "коліна" — деталі, які будуть поєднувати інші деталі в частинах, де арка закруглятиметься;

  • у пластикових пляшках за допомогою паяльника потрібно зробити безліч отворів — через них прокльовуватимуться рослини або ви зможете садити рослини через отвори;

  • також за допомогою пластикових стяжок через отвори ви з'єднуватимете пляшки;

  • залишилося зробити основу — це можуть бути дві старі шини від автомобіля або дві великі пластикові пляшки для води.

Ось вам кілька наочних відео зі створення живих арок із пластикових пляшок:

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали про те, які садові інструменти стануть вам у нагоді для роботи . Вже почалися весняні роботи на городі з посадки рослин і вам не обійтися без гарного інвентарю.