Найшвидші та найдешевші маринади для шашлику: 5 перевірених рецептів, які варто спробувати

Рецепти

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Маринад для шашлику допомагає надати м'ясу багатшого смаку, соковитості та ніжності, а також може захистити від бактерій. Редакція HOCHU.ua зібрала 5 найдешевших і найшвидших рецептів маринаду, які відрізняються відмінним смаком. Беріть на замітку!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Маринад для шашлику на мінералці

Можна використовувати звичайну несолодку мінеральну воду маринування м'яса. Вона не впливає на смак м'яса, але допомагає передати аромат та смак прянощів та трав, доданих у шашлик.

Щоб маринувати м'ясо в мінеральній воді, необхідно нарізати його на шматочки середнього розміру завтовшки близько 2-3 см, додати прянощі та трави, залити мінеральною водою і, якщо є охота, придавити вантажем. Потім залишити на кілька годин, щоб м'ясо наситилося ароматом трав та прянощів.

Рецепт маринаду для шашлику з гірчицею

Гірчичний маринад — ймовірно, один із найпопулярніших. Найчастіше його використовують для маринування свинини або курки, але також можна і для баранини. Гірчиця пом'якшує м'ясо, має дезінфікуючу дію і замінює прянощі.

Для приготування маринаду з гірчицею необхідно нарізати м'ясо великими шматочками, посолити та додати перець (можна обійтися і без нього). Потім видавити приблизно половину тюбика гірчиці в м'ясо, добре перемішати та додати трохи води. Накрити м'ясо зверху вантажем і залишити в маринаді на 2 години курку, на 3 години свинину, а баранину на 5-6 годин.

Цибулевий маринад для шашлику

Цибуля часто використовується для приготування м'яса, будь то свинина, яловичина, баранина або птиця. Шашлик не виняток. Це дуже дешевий і швидкий рецепт маринаду, який до смаку зовсім не поступається магазинним стравам. Цибульний сік пом'якшує м'ясо, роблячи його соковитішим і смачнішим, при цьому аромат і смак м'яса покращуються, а запах цибулі не відчувається в готовому блюді.

Щоб приготувати маринад з цибулею, потрібно натерти цибулини, віджати сік через марлю і додати його до м'яса. Туди ж можна додати цибулі, нарізаної кільцями, і підсмажити його разом із шашликом, насадивши на шампури.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Шашлик з ківі

Маринад для шашлику з ківі останнім часом не користується популярністю, проте є чудовим розм'якшувачем м'яса. Але важливо враховувати, що такий маринад змінює структуру м'яса, руйнуючи його волокна, тому не слід маринувати шашлик у ківі занадто довго.

Для приготування маринаду з ківі необхідно нарізати м'ясо шматочками розміром 3 на 3 сантиметри, додати улюблені прянощі, посолити та поперчити. Ківі потрібно очистити та розім'яти в пюре, потім змішати з м'ясом. Для кращого розподілу маринаду м'ясом можна додати трохи води. Залишити на кілька годин.

Класичний маринад для шашлику з оцтом

Найпростішим, найнадійнішим і найдешевшим маринадом для м'яса є, звичайно, оцет. Цей метод можна використовувати для маринування будь-якого виду м'яса: свинини, баранини, яловичини чи курки. Оцтовий маринад надає страві характерного, злегка кислуватого аромату, а м'ясо, замочене в такому соусі, стає всім знайомим і знайомим.

Щоб приготувати м'ясо в оцтовому маринаді, наріжте його шматками та додайте сіль, перець і кілька цибулин, нарізаних кільцями. Потім розведіть оцет у воді. Зазвичай на літр води потрібно 2-3 столові ложки оцту, що буде достатньо маринування 2-3 кілограмів м'яса. Залийте м'ясо маринадом, придавіть його вантажем та залиште на кілька годин. Курка і свинина знадобиться 2-3 години, в той час, як яловичина і баранина вимагають трохи більше часу і можуть бути залишені в маринаді на ніч або 4-6 годин.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також раніше ми ділилися рецептом медового маринаду для шашлику. Такий соус надає м'ясу незабутній і дуже вишуканий смак. Обов'язково спробуйте!