День "Б", або Сім блондинок кіно. Від стильної Терон - до згубної Крюгер і ненависної Герд (ФОТО)

Новини культури

Якщо у вас світле волосся, то ви маєте вагомий привід грюкнути шампанським: 31 травня відзначається Міжнародний день блондинки. Наша редакція не змогла пройти повз таке шикарне свято і підготувала для вас ТОП-7 най-най-найкрутіших блондинок зі світу кіно. Вибір був важкий - багато хто з нас посварився, відстоюючи своїх улюблениць. Але матеріал того вартий!

Найстильніша - Шарліз Терон

Якщо хтось із чоловіків і пізнав душу жінки, так це Джон Гальяно. Не дарма, будучи арт-директором модного будинку Christian Dior, він запросив Шарліз Терон стати обличчям аромату J'adore Dior. І ось уже понад 15 років оскароносна акторка вбиває в діоровських рекламних роликах, які, поклавши руку на серце, більше схожі на елітарні короткометражні фільми, всіх своїм шармом, ніжністю і стилем.

блондинки в кино

Найсупермодельніша супермодель - Кара Делевінь

У кіно Кара Делевінь потрапила прямо з подіуму. Напевно, тому дівчина, яка посідає п'яте місце в списку "50 супермоделей світу", тривалий час сильно дратувала кіноманів усього світу - грати вона абсолютно не вміла. Її навіть порівнювали з Ніколасом Кейджем "розливу останніх років", мовляв, у неї теж в арсеналі аж один вираз обличчя. І коли французький блокбастер Люка Бессона "Валеріан і місто тисячі планет" з тріском провалився в прокаті, то всю провину за це переклали саме на Делевінь, зробивши її своєрідним цапом-відбувайлом.

Але, до честі Кари, треба сказати, що наполегливості їй не бракує - з кожним проектом вона має на екрані все переконливіший вигляд. А фентезійний серіал "Карнівал Роу" з її участю - так навіть удостоївся похвал критиків, які відзначили її "переконливу гру".

блондинки в кино

Найгірша актриса - Памела Андерсон

Це навіть кумедно, але секс-символ 90-х Памела Андерсон, яка не вирізняється особливими акторськими талантами, за 20 років кар'єри в кіно, знялася майже в 50 фільмах і серіалах! Злостивці стверджують, що свою найяскравішу роль Памела зіграла - ні, зовсім не в "Рятувальниках Малібу", де вона ефектно, в сповільненій зйомці, робила пробіжку в купальнику по пляжу, а в комедії "Борат". І справді, сцену, в якій неймовірно смішний казахський журналіст Борат (актор Саша Барон Коен) накидає на голову Андерсон (грає саму себе) мішок можна дивитися на повторі нескінченно! Втім, є люди, яким акторка щиро подобається в пост-апокаліптичному бойовику "Не називай мене малятком". Як то кажуть, про смаки не сперечаються.

блондинки в кино

Найзгубніша - Діана Крюгер

Коли режисер Вольфганг Петерсон оголосив, що береться екранізувати міфи про Троянську війну, світ завмер - усім було неймовірно цікаво: кого ж режисер обере на роль Олени Прекрасної. Тієї самої Олени, через яку і розв'язалася війна, через яку безліч героїв вирушило у свій останній похід в Аїд - царство мертвих.

У підсумку Оленою стала тоді абсолютно невідома німецько-американська актриса Діана Крюгер. І, треба сказати, що фільм "Троя" для Крюгер довгий час залишався вершиною її творчості. Поки сам Квентін Тарантіно не покликав її зніматися в "Безславних виродках", які пізніше були висунуті на "Оскар" у восьми номінаціях!

блондинки в кино

Найкрихкіша - Наомі Воттс

Можна геть не пам'ятати фільм-ремейк Пітера Джексона "Кінг Конг", але дуже складно забути неймовірну тендітність Енн Дерроу, яку зіграла Наомі Воттс. У принципі, як нам здається, весь фільм і знімали заради однієї, до жаху зворушливої сцени, в якій гігантська горила, що сидить на шпилі Емпайр-Стейт-Білдінг, прикриває своїми лапами від шквальної кулеметної "зливи" перелякану, але однаково звабливу у своїй білій сукні-ночнушці, Дерроу.

блондинки в кино

Найненависніша - Ембер Герд

Спочатку їй усі співчували: "Бідолаха, хто б міг подумати, що Джонні Депп такий деспот і тиран, - б'є і взагалі, всіляко третирує красуню Герд!". А потім - зненавиділи. Виявилося, що це зовсім не Джонні вчив кулаком життя Ембер Герд, а зовсім навіть навпаки: вона - Джонні. Але поки це все з'ясувалося, нещасного Деппа ледь не розірвав на шматки натовп, що обурювався, а його кар'єра "Титаніком" пішла під воду - ніхто не бажав дивитися фільми з таким поганцем у головній ролі. Ах, Джонні, і навіщо ти тільки пішов від розумниці і чарівниці Ванесси Параді?!

блондинки в кино

Найбільш фентезійна - Кейт Бланшетт

За всієї нашої любові до Кейт Бланшетт, ми зараз говоримо навіть не про саму акторку, а скоріше про її персонажа - про ельфійську володарку Галадріель з "Володаря перснів". Актрисі вдалося наділити свою вигадану героїню такою внутрішньою силою і харизмою, що вона однією тільки своєю появою і шелестом вій викликає не просто безмірне захоплення, а практично благоговіння. Причому як у чоловіків, так і у жінок. Що не кажи, а австралійка Бланшетт і справді, одна з найсильніших актрис Голлівуду!

блондинки в кино

Також вас може зацікавити наша добірка найкращих фільмів з блондинками  і про блондинок. Білявок у світовому кінематографі, на щастя, не бракує, тож і вибрати точно є з чого!